“draaiend terras” Reuzenrad Lamberink in Veendam

Patatje met snack vanuit draaiend terras reuzenrad

Het zou zo wel eens een zomerattractie van jewelste kunnen worden in Veendam. Erik Nijkamp van party- en recreatiecentrum Borgerswoldhoeve biedt vanaf zaterdag 6 juni gezinnen de mogelijkheid om vanuit een van de 24 bakjes van een 32 meter hoog reuzenrad, het draaiend terras, een snackarrangement te verorberen.

In deze coronaperiode worden middenstanders creatief. Dat geldt zeker voor Erik Nijkamp. ,,Ik loop al een week of zeven met dit idee. Pascal Kroeze van Kroeze Constructies uit Zuidbroek is een vriend van me. Hij bouwt voor Jan Lamberink uit Overschild reuzenraden. En van het één kwam het ander.”

,,Ik begin beperkt. Eerst alleen voor gezinnen met kinderen. Die mogen namelijk met z’n allen aan een tafeltje zitten.” Het reuzenrad draait van woensdag tot en met zondag van ‘s middags vijf tot ‘s avonds acht uur. ,,Mocht het heel druk worden, dan kan ik eerder open gaan en misschien nemen we er dan nog een dag bij.”

Geen ‘snelle hap en er weer uit’

De klant moet zijn bestelling via de website van Borgerswoldhoeve uitprinten. De bestelling wordt bij het reuzenrad ingeleverd en het gezin krijgt een bakje toegewezen. Het wordt niet alleen even ‘een snelle hap en er weer uit’.

,,De mensen hebben ook een prachtig uitzicht van bovenaf op recreatiegebied Borgerswold en de plaats Veendam en omgeving. Het is een mooie promotie voor het park en Veendam. Veendam kan zo op de kaart worden gezet.” Het is dan ook niet vreemd dat de gemeente alle medewerking verleende met de benodigde vergunningen.

Nijkamp verwacht flinke aanloop

Erik Nijkamp rekent niet alleen op klandizie uit de Parkstad. Ook mensen van elders zijn in deze coronaperiode op zoek naar verzetjes. Bovendien runt Nijkamp ook de camperplaats in Borgerswold. ,,Daar is plek voor honderd campers. Mensen die daar een paar dagen staan, komen hier ook wel eten.”

Nijkamp begint de verkoop van friet, snacks en frisdrank (,,we mogen geen alcohol verkopen”), maar hij kan het arrangement uitbreiden wanneer het draaiend terras een succes blijkt te zijn. ,,Een picknickbrunch op zondag of een romantisch diner met een gitarist er bij.”

 

 

Draaiend Terras Borgerswoldhoeve